top of page
IMG_4791.jpg

Maraton futuristic în Singapore

Așa cum v-am povestit și în articolele precedente despre această țară cât un oraș și magică cât toate, Singapore uimește la fiecare pas prin inovație, prin educație, prin vegetație.

Dacă ajungeți în Asia și nu sunteți departe, faceți o escală și aici! Credeți-mă, veți confunda lumea reală cu cea imaginară, prezentul cu viitorul, speranța cu certitudinea.

Noi am avut la dispoziție doar două zile, dar am vizitat cât alții în șapte! Iar ceea ce am văzut și ceea ce am experimentat, ne-a umplut cufărul cu amintiri pentru o viață:

IMG_5673.JPG

Dacă ai de ales un singur obiectiv care să înglobeze tot ce reprezintă Singapore, acesta este Gardens by the Bay. Nu vreau să spun prostii, dar cred că nu există în lume un alt loc precum acesta. Nu ai cum să vii turist aici și să îl ratezi. Exclus așa ceva!

IMG_5855.jpg

A fost desemnat de mai multe ori cel mai bun aeroport din lume datorită eficienței sale și serviciilor pe care le oferă călătorilor săi. Aici îți dorești să ai o escală de câteva ore bune. Ai avea timp să te bucuri de piscina aeroportului, de sălile de cinema, de grădini sau de turul orașului.

IMG_5518.jpg

Cea mai frumoasă grădină botanică pe care am văzut-o! Mai este cazul să menționez, oare?  Și vizitarea ei este gratuită! Recomand să o adăugați pe lista voastră dacă vă place natura! Și dacă ajungeți aici, aveți grijă să nu ratați Orchid Garden. Aici se plătește un bilet de 15 Ron/persoană, însă pentru mine această grădină cu orhidei intră în top 3 atracții Singapore! Atât de mult mi-a plăcut! O desfătare pentru ochi!

IMG_4697.jpg

Această oprire a fost alegerea mea pentru că am văzut niște fotografii pe Pinterest care mi-au trezit interesul. Nu este un muzeu în sine, ci un loc pentru poze, cu tot felul de efecte speciale, care dau foarte bine pe Instagram. Din păcate, a fost o mare dezamăgire.

IMG_5808.jpg

Marina Bay este clădirea simbol a orașului și un loc unde opulența este la ea acasă. Chiar în fața ei, aproape în fiecare seară, se desfășoară Spectra Light Show, un spectacol de lumini și de muzică pe apă, la care accesul este gratuit.

IMG_5345.jpg

Dacă ești curios să cunoști îndeaproape și minoritățile care aduc multă culoare în Singapore, vizitează cele două cartiere. Un motiv în plus ar fi că aici găsești mâncare foarte bună și accesibilă la preț.

Alte locuri memorabile

Singapore este mai mult decât obiectivele enumerate mai sus. În cele două zile maraton, ne-am lovit de mai multe ori de cea mai mare roată din lume. Din păcate pentru noi nu era funcțională și ne-am bucurat de ea doar vizual, integrându-se perfect în peisajul urban al orașului.

În seara celei de-a doua zi, după ce bifasem ce ne propusesem în proporție de 80%, am lăsat garda jos, și am lăsat pașii să ne poarte în direcția fluxului de oameni. Și uite așa am ajuns lângă barajul orașului, undeva, sus pe o colină, cu o vedere de 360 grade. Părea un loc tainic al localnicilor, unde își dădeau întâlnire să privească apusul. Cerul era presărat de zeci de zmee, oamenii își sărbătoreau zilele de naștere, alții veniseră aici cu animalele de companie, tinerii erau adunați în grupuri mari la un pahar de suc și la o pungă de semințe, toți parcă în așteptarea a ceva. Noi am privit de o parte apa presărată de vapoare, iar de cealaltă parte panorama întregului oraș cu toate atracțiile sale principale.

 

Acolo am văzut orașul care se trezea odată cu apusul soarelui. A fost un final de zi neașteptat, neplanificat, dar mai bun decât orice am fi organizat noi. Ne-am liniștit, ne-am bucurat, am stat, am respirat, am contemplat, am simțit că suntem binecuvântați pentru acel moment, în acel loc. Singapore!

 

Am părăsit Singapore mulțumiți și uimiți, pregătiți de următoarea aventură. Pe aceasta o trăisem cum am putut mai bine! Am rămas cu amintiri pentru viitor dintr-un oraș din viitor!

Până data viitoare, Cer senin!

bottom of page