top of page

Aeroportul Changi

Conceptul aeroportului este unul verde. Lumina naturală care pătrunde peste tot crează o atmosferă destinsă, iar dimensiunea aeroportului te face să te simți ca într-un oraș adevărat, unde dispui inclusiv de păduri și de cascade! Pentru că da, atracția principală pentru cei mai mulți călători este cea mai mare cascadă de interior din lume, un adevărat spectacol de 40 de metri înălțime!

Pe lângă toate acestea, de parcă nu ar fi suficiente, sunt și alte puncte de interes major: un pod aerian de 50 m, labirinturi, un topogan uriaș și multe alte zone verzi. De magazine și de restaurante nici nu mai amintesc.

Noi am reușit să facem o scurtă plimbare prin aeroport la plecarea din Singapore. Am reușit să vedem cascada și toată zona verde din jurul ei. Am ajuns la Canopy Park, dar acolo plătești bilet pentru vizitarea lui și nu dispuneam de timpul necesar. În treacăt ne-am holbat efectiv la niște decorațiuni care se mișcau singure, își schimbau forma, dimensiunea într-un ritm propriu, rupt de agitația lumii. Cum să fii atât de încântat de un aeroport? Dar cum să reușești să integrezi toată magia într-un aeroport? Da, chiar este un loc magic, unde îți este drag să petreci câteva ore din viața ta.

Marina Bay și SpectraLight Show

SpectraLight Show: un alt spectacol de lumini și de muzică, oferit gratuit, în fața celebrei Marina Bay. Pe lângă atracțiile unde plătești ceva bănuți, ai parte și de câteva experiențe interesante și gratuite. Aceasta este una dintre ele. După ce vezi Garden Rhapsody, ai timp să ajungi și la Marina Bay și să prinzi un spectacol, cele două fiind la o distanță nu mai mare de 10 minute la pas.

Marina Bay întruchipează acel loc pentru cei care doresc luxul la superlativ. Da, în Singapore găsești așa ceva. Este un complex  în care dai nas în nas cu opulența: de la magazinele centrului comercial de la primele etaje până la confortul hotelului ce ocupă etajele superioare. Pe acoperiș nu lipsește celebra piscină tip infinity și un bar, unde un cocktail costă destul de mult. Unul din lucrurile pe care doream să-l bifăm în Singapore era să bem ceva, acolo sus, la înălțime.

Art Science Museum

Din păcate, a fost o mare dezamăgire. A fost atât de aglomerat încât nu am reușit o fac nici o fotografie care să poată fi expusă. Credeți-mă că am insistat și am așteptat foarte mult în găsirea momentului oportun, dar nu a venit.  Cătă și-a încercat toate talentele în arta fotografiei, chiar și-a dat silința deoarece știa cât era de important pentru mine.

Am plătit și două expoziții pentru că nu știam în care găsesc ceea ce caut. Nu știam care merită cu adevărat.  2021 Future Imagined a fost un rateu total. Să nu cumpărați bilet, ar fi bani irosiți! Mai ales că nu este tocmai un chilipir. Cealaltă expoziție, Future World, cea pe care o căutam, este perfectă în schimb pentru copii și un rai pentru ședințe foto de top.

Apropo, lumina este difuză și ai nevoie de obiectiv bun pentru fotografii reușite! Nu știu ce ponturi aș putea să ofer, poate la prima oră este mai liber, noi am fost în jur de ora 15:00 și era mult prea aglomerat.  Nu m-am putut bucura deloc!

IMG_4706.jpg
IMG_4693.jpg
bottom of page