top of page

2024, ce repede-ai sosit!

IMG_3345.heic
IMG_3264.heic

„…iubirea adevărată nu ține de carnaval, se vede pur și simplu, nu are nevoie de declarații, de muzică, de zgomot, ci pur și simplu există. Iubirea reală are muzica ei, are mersul ei! Să nu-mi spuneți că iubirea nu se vede! Se vede pur și simplu! Că nu putem să o explicăm, asta e partea a doua!”

IMG_3365.heic

Am păşit deja în 2024 și nu ştiu când s-a întâmplat.

Parcă ieri scriam despre planurile mele pentru anul ce tocmai a trecut.

De fapt, recitind articolul de atunci, am realizat că nu mi-am propus prea multe țeluri pentru 2023. Ce bine am procedat!

Am anticipat corect că va fi greu cu doi copii, dintre care unul total dependent de mine.

Și greu a fost!

Greu pentru că nu am mai avut timp de prea multe alte lucruri.

Greu să mă împart!

Greu pentru că m-am simțit de multe ori singură, neînțeleasă sau copleșită.

Greu pentru că nopțile nedormite şi-au spus cuvântul.

Greu pentru că rutina m-a obosit. Eu am vrut să mă abat de la ea, dar de cele mai multe ori nu am avut cum.

Greu pentru că a trebuit să accept sentimentul de neputință în viața mea. Uneori efectiv nu poți schimba unele lucruri.

Am trecut prin aproape stările. Tristețe, frustrare, neputință, înverșunare, apatie, nervozitate, durere, fericire, uimire, empatie, motivare, delăsare, oboseală. Și câte altele au fost.

Nu înțelegeți greșit! Nu mă plâng vizavi de 2023, ci încerc să evidențiez că este imposibil să fii bine 365 de zile pe an. Este normal să fie greu! Viața nu este doar lapte şi miere cum pare în social media.

Da. 2023 a fost un an greu, dar nu m-a luat neapărat prin surprindere. Știam că îmi va testa niște limite. Au fost mai multe decât mă așteptam, dar am trecut testul cu brio. Pentru că nici o clipă greul nu a învins împlinirea sau bucuria. Iar toate acele stări menționate mai sus au fost de scurtă durată, trecătoare. Sentimentul care a fost permanent și mai intens ca oricând a fost cel de iubire. Și zarva din casă! Doamne câtă zarvă a fost! Ceea ce a însemnat că a fost multă bucurie și energie în familia noastră! 

 

Dacă mă uit în urmă la 2023, poate nu am realizat nimic profesional (am stat acasă), poate nu am citit sau nu am călătorit cât îmi doream, poate nu am fost cea mai bună variantă a mea în unele domenii. Însă toate acestea le pot recupera sau mă pot revanșa.

În schimb nu am ratat nimic din primul an de viață a lui Lucas. Primul zâmbet, primul gângurit, primul MAMA, primii pași etc. Am redescoperit lumea prin ochii lui inocenți. Mi-am reamintit cum arată uimirea și fericirea nedisimulate. M-am bucurat de dependența lui față de mine. Pentru că atât a fost. De acum începe să fie tot mai independent. Lucas este un munte de energie și ne provoacă zi de zi vigilența, iar zâmbetul său topește inimi. Aș putea să scriu la infinit despre Lucas, dar mai pe scurt, Dumnezeu m-a binecuvântat din nou!

 

Am învățat atât de multe cu și de la Ares. Sunt bucuroasă pentru fratele care s-a dovedit a fi. Mi-a depășit orice aşteptare. Iar relația lor devine pe zi ce trece tot mai frumoasă şi mai puternică. Asta nu exclude faptul că se hârjonesc de câteva ori pe zi. Ba se iubesc maxim, ba se lasă cu scântei. Lui Ares pot să-i vorbesc deja ca unui adult. A crescut tare frumos! Însă mai are și el de copilărit și nu vreau să îl privăm de bucuriile vârstei lui.

Sunt mulțumită că am reușit să nu las proiectul Paperwings să se prăbuşească. Am găsit mereu resurse să mai scriu un articol sau să fac o postare. Au trecut doi ani de când am început să scriu aici și trebuie să recunosc că îmi place tare mult. Îmi lipsește timpul. Nu pot să fac câte mi-aș dori. Dar vor veni și zile mai libere cândva!

IMG_3232.heic

IMG_2964 2.heic

Sunt recunoscătoare pentru că toți cei dragi sunt sănătoși! În 2023 am realizat cred, mai mult ca niciodată, ce importantă este sănătatea! Am avut noroc ca fiecare episod de boală să fie trecător și ușor. Au fost griji că nu ai cum altfel, dar s-au evaporat rapid.

 

Nu mă pot plânge! Chiar am călătorit și în 2023! A fost foarte bine şi atât! Am văzut locuri atât de frumoase în străinătate, dar și în România. Am realizat din nou ce norocoși suntem cu așa țară bogată.

Tot în 2023 am realizat că azi merită prețuit cu toată inima! Și tot în acest am simțit că iubesc mai mult ca oricând.

 

2023 a fost primul an întreg în formula de 4. Și este o formulă care nu aduce decât bucurie chiar și atunci când totul devine extenuant. Ce pot face doi copii!

Nu pot fi decât recunoscătoare pentru anul ce tocmai s-a încheiat.

Totuși, ce mi-aș fi dorit mai mult de la mine în acest 2023?

Să impun niște limite mai clare, să nu accept încălcarea anumitor promisiuni ce mi s-au făcut, să gestionez altfel prioritățile, să mă fi pus și pe mine pe primul loc din când în când, să-mi canalizez altfel energia.

Însă au devenit lecții învățate! O să am grijă să le aplic în 2024! Sper!

De la vorbe până la fapte e cale lungă! Nu de alta, dar am mai învățat ceva: planurile de acasă nu se potrivesc mereu cu cele din târg! Mai ales când ai copii. Viața cu ei este mereu surprinzătoare!

Ce rezoluții am pentru 2024? Sincer, nu mi-am propus să mut munții din loc.

Nu o să cer prea mult de la mine, ci în fiecare zi doar 1% față de ieri. Și poate nici asta tot timpul!

Mă așteaptă un an încărcat, dar fabulos ca toți de până acum.

2024 ştiu că mă va osteni destul de tare!

Vor fi numeroase schimbări importante!

Încă nu ştiu cum le vom gestiona.

Mă simt pregătită pentru ce va urma? Nu neapărat, dar asta nu înseamnă că nu fac față!

Iar entuziasmul și motivația nu-mi lipsesc!

Să fim sănătoși că pentru toate celelalte găsim cale de izbândă! Le facem pas cu pas!

Pentru voi cum a fost 2023?

Și pentru 2024 aveți vreun plan?

Sau vă lăsați duși de val?

Eu vă doresc un an așa cum aveți nevoie!

IMG_3402.heic

Vă doresc Cer senin!

bottom of page