top of page

Despre mine

534A8069.JPG
IMG_1963.JPG
534A8145.JPG
Diana Apostol.jpeg
IMG_9740.heic

Cine sunt?

Sunt DIANA...

Sunt un turist pe harta literară și geografică a lumii. Îmbin călătoria printre cărți, când tovarăși de drum îmi sunt personajele dintre coperți, cu hoinăritul prin această lume, reală, minunată, mereu însoțită de soțul meu și mai recent și de copiii noști, Ares și Lucas.

Acest blog îmi oferă șansa de a împărtăși cu voi, dragi prieteni, magia unei cărți bune și miracolul  ce-l descopăr în lumea ce ne înconjoară, fie ea privită de la un 1,70 m înălțime sau de la mii de metri altitudine...

Sunt o cititoare, sunt o călătoare. Îmi place să descriu orice experiență nouă, să iscălesc fiecare citat ce merită reținut, să notez clipe ce stârnesc emoții.  Pentru mine, scrisul reprezintă o cale de „nu mă uita”. Tot ce este pe hârtie îmi oferă certitudinea că efemerul devine etern, că prezentul se transformă în amintire.  Scriu subiectiv, din suflet, onest, fără ocolișuri, cu mult entuziasm. Nu am un tipar stabilit, ci las cuvintele să curgă.

Lectura și călătoria sunt terapii pentru sufletul meu. Prin fiecare îmi clădesc  momente de fericire, în mod diferit, dar cu rezultate la fel de prețioase.

Sunt fericită când parcurg kilometri întregi fără oprire, când descopăr lumea asta mare și frumoasă. Călătoria este o cale de a trăi frumos, de autocunoaștere, de educare, de evadare, de Carpe Diem, de a crea amintiri pentru tine și povești pentru ceilalți. Însă nu este tot timpul o cale accesibilă.

Poate nu poți călători,  dar sigur poți citi. Astfel, străbați cele mai ascunse locuri  ale lumii și ale sufletului tău. Eu sunt atât de fericită când stau ore întregi cu nasul într-o carte, unde mă regăsesc, mă descopăr, mă compun.

De ce citesc? Pentru că mă definește... Citind, nu am o viață, ci mai multe. De fapt, cartea este o călătorie în timp și în spațiu și în fiecare dintre noi. Cred cu tărie că o carte bună îți poate dărui bucurie atunci când ești trist, te poate motiva atunci când ești descurajat, îți poate oferi răspuns la orice întrebare, îți este mereu alături...Nu ai cum să fii singur sau plictisit în compania unui asemenea camarad. Pe mine personal, lectura mă temperează, mă educă, mă motivează să fiu un om mai bun, mă provoacă să îmi depășesc limitele. Fiecare carte memorabilă a avut puterea să schimbe ceva în mine: în gândire, în fapte, în modul cum privesc în jurul meu.

Ce citesc? Îmi place să-mi imaginez lumea creionată de alții, dar cel mai mult mă mișcă poveștile reale.  Pentru mine, o carte bună este cea care reușește să mă treacă prin toate stările posibile,  cea care mă face să pierd nopți întregi fără să le simt pierdute, cea care mă învață să fiu un om mai bun. Îmi plac poveștile cu tâlc, cele care îți oferă, pe lângă o lectură de calitate și adevărate lecții de viață. Ador romanele unde găsesc personaje ce mă inspiră, de la care am de învățat. Iubesc suspansul și misterul din romanele thriller, trăiesc alături de îndrăgostiții din cărțile de dragoste, mă revolt în dramele fără sfârșit, îmi pun imaginația la încercare în cărțile SF.

Citesc așa cum călătoresc, lipsită de constrângeri, mereu pregătită pentru altceva, deschisă spre necunoscut, dornică să fiu impresionată, captivată.

Cine sunt?

Sunt DIANA...

Sunt pilot militar.

Am visat la un job care să fie mai mult decât un simplu loc de muncă. Am muncit mult pentru acest birou aparte, mereu la înălțime. Cum se vede lumea din înaltul cerului? Mai frumoasă ca orice poezie, mai cuprinzătoare decât orice călătorie! Cum sunt eu, Diana, când îmbrac uniforma militară? Voi scrie din când în când și despre această versiune a mea... voi încerca să transpun în cuvinte senzații ce pot fi doar trăite...voi scrie despre zbor!

Cine sunt?

Sunt DIANA...

Sunt mamă, soție, fiică, soră, prietenă...

Sunt stăpână peste zare...sunt aviatoare...

Blogul va mirosi a carte, kerosen și dor de ducă...iar temelia strașnică va fi iubirea. Pentru că iubesc tot ceea ce fac!

bottom of page