top of page

Gânduri la început de an

659DA1AB-1A97-42A5-8F35-1683A5F9C40F_edited.jpg
270239459_470154681345322_5705605177304539682_n_edited.jpg

„Trebuie să mergi înainte. Dar nu întotdeauna trebuie să privești în viitor. Uneori, e suficient să te uiți în jur și să fii fericit acolo unde te afli.”

Christmas Tree.jpg

2022. Alt an, un nou început sau cel puțin așa îl privesc cu mult entuziasm unii dintre noi. Este o nouă ocazie să o iei de la capăt, să te reinventezi, să faci proiecte noi, să ai mai mult curaj, să faci tot ce nu ai reușit până acum.

Personal, eu nu îmi doresc un nou debut, ci să continui de acolo de unde am rămas. Dorințele pe care le proiectez la început de an nu sunt noi, sunt cele pe care le am zi de zi. Cu siguranță am momentul meu de introspecție și trec în revistă cum a fost anul 2021 și îmi analizez dorințele pentru următoarea perioadă. Dar nu privesc totul ca pe un nou început. Pentru că îmi place și sunt recunoscătoare pentru viața mea de până acum. Nu simt nevoia de resetare, ci doar de updatare.

Cum a fost anul 2021? Mă bucur să fiu printre norocoșii care pot afirma că anul ce tocmai a trecut, a fost unul foarte generos. Pentru că toți cei dragi mie au fost și sunt sănătoși, eu sunt sănătoasă și atunci totul se simplifică. Viața este deja frumoasă. Iubesc și sunt iubită și nu mă pot plânge de nimic. Nu am dreptul să fac asta. Având toate acestea, nu pot decât să subliniez că am trecut pragul noului an împăcată, liniștită, încrezătoare.

Ce îmi doresc pentru 2022? Aș fi ipocrită să răspund „nimic” pentru că am toate cele necesare. Normal că am vise, speranțe. Cum arată lista? Păi, cam așa în linii mari:

Prima pe lista dorințelor este una clasică, dar cea mai importantă și cea mai râvnită. Îmi doresc ce își dorește toată lumea! Sănătate. Pentru câți mai mulți posibil. Am realizat că acest dar este de neprețuit și de neînlocuit. Toate celelalte dorințe își pierd altfel sensul. Să fie anul 2022 cum a fost 2021 din acest punct de vedere și voi fi fericită!

Restul doleanțelor de bifat țin doar de mine. Off! Încerc în fiecare zi să îndeplinesc din lista lungă de dorințe. Uneori am succes, alteori nu. Însă cred cu tărie că fiecare pas înainte este lăudabil. Și mă motivează pentru următoarea zi.

Îmi doresc să fiu mai prezentă în prezent. De multe ori am senzația că alerg după timp sau timpul aleargă după mine și uit să mă bucur de clipa de acum. Cine știe ce îmi rezervă viitorul, oricât l-aș organiza eu? Iar prezentul meu este atât de frumos! Vreau să învăț să mă bucur de timp, să-l folosesc în favoarea mea, să fiu mai organizată, să privesc mai mult în jurul meu, să văd lumea. Până la urmă, acum este tot ce am! Ieri a devenit deja amintire, iar mâine este atât de improbabilă. Asta nu înseamnă că nu mă voi gândi la viitor, doar că am devenit prea încleștată pe acest „cândva” și scap din vedere bucuria momentului prezent. Iar lupta nu este cu timpul, ci cu mine însămi.

267039371_1583514588669803_2695763567290312368_n.jpg

270281226_2271484669817773_7960451933806779465_n.jpg

Lucrez zi de zi la capitolul răbdare și iertare. Mă străduiesc să învăț să cer mai des scuze atunci când știu că am greșit, să nu mai judec atât de aspru și de mult, să ofer din timpul meu oricât este nevoie. De fapt, încerc să dăruiesc mai mult în general, să fiu mai bună cu ceilalți, dar și cu mine. Am înțeles demult cât de important este să învăț din greșeli, acum mă străduiesc să nu trăiesc cu ele, oricât de mici sau de mari ar fi. Nu mă ajută în nici un fel. 

Îmi doresc zile cu cer senin, dar știu că și ploaia are rostul ei. Altfel cum aș crește, cum aș evolua? Sper doar să fiu suficient de puternică atunci când inevitabil va lovi furtuna. Și oricât de înnegurați vor fi norii din viața mea, sper să nu uit că la un moment dat soarele va dona cerului cel mai frumos curcubeu!

Vreau să îndrăznesc mai mult, să cred în forțele proprii pentru că știu că pot. Acest blog, PaperWings este un act de curaj care s-a nimerit chiar la început de an. Mă avânt cu tot entuziasmul în proiect deoarece aduce în prim plan parte din sufletul meu: pasiunile, gândurile și experiențele mele. Însă acesta este doar un mic pas al visului meu. Vorbim de o lume mai bună, visăm la ea, dar câți dintre noi facem cu adevărat ceva palpabil pentru acest vis?  Îmi doresc să încep schimbarea pe care mi-o doresc cu mine. Zi de zi este o nouă șansă să ofer lumii ce am mai bun: prin job-ul pe care l-am ales, prin activitățile din timpul liber, prin educația pe care o ofer copilului meu etc. Nu pot să emit pretenții, dar să nu ofer nimic la schimb!

Îmi doresc ca în fiecare zi să fac rai din ce am. Pentru că am din ce! Îi am în primul rând pe ei, pe cei pe care îi iubesc. Ei știu asta, deși nu le-o spun prea des (voi schimba și asta, promit!). Datorită lor, eu vreau mai mult de la mine. Datorită lor îmi doresc să fiu cea mai bună versiune a mea. Eu mă hrănesc cu dragostea lor și am nevoie de ei ca să fiu împlinită. Dincolo de orice satisfacție profesională sau  de alte împliniri, ei sunt raiul meu! Și vreau să nu uit asta nicicând!

În linii mari cam așa arată lista de dorințe, nu pentru 2022, ci pentru în fiecare zi. Așa că vă rog: țineți-mi pumnii să fiu consecventă! Bine, dacă este să fiu 100%  sinceră, aș mai putea adăuga câteva lucruri pe care mi le doresc: mai multe cărți, mai puține dulciuri, mai multe zile libere etc. Slăbiciuni din astea omenești!

271213091_661289845245508_669676019458206530_n.jpg

Dar voi, dragi cititori? Ce v-ați propus pentru anul ce tocmai și-a intrat în drepturi? La ce visați? Ce vă doriți?

P.S: Am uitat! Deși pe listă este scris cu majuscule! SPORT! Mai mult sport! Până la urmă, asta chiar putem face pentru sănătatea noastră! Nu ar fi rău, nu?

Până data viitoare, vă urez Cer Senin!

bottom of page