top of page

China Town

Nu cred că greșesc când spun că în fiecare oraș există câte un magazin chinezesc unde găsești de toate la prețuri mici. Toți cunoaștem marfa chinezească și vânzătorii ei. Au reușit să ajungă în toată lumea. Și toți cunoaștem haosul dintr-un astfel de magazin. Probabil au o logică a lor, chinezească. Aceeași logică am regăsit-o și în China Town, comunitatea de chinezi din Singapore.

Când pășești în cartier, ordinea și luxul orașului sunt înlocuite de tarabele lor cu marfă. Au chiar și un fel de pseudomall-uri. Se vinde angro și se negociază orice. Se mănâncă ieftin și mult. Și este îmbulzeală! Oriunde întorci capul, este un permanent furnicar de parcă toți au ieșit în același timp la cumpărături sau la socializare, habar n-am. Un fel de Dragon în aer liber, dar un Dragon în prag de sărbătoare, deoarece se apropia cea mai mare sărbătoare a lor, Anul Nou Chinezesc.

Viața lor aici este colorată în galben și roșu, totul pare haos cumva, dar unul în care ei se descurcă! Trebuie neapărat să ajung să văd cum este în adevărata China. Aștept sugestii de la cei care ați fost!

Little India

 Ce nume drăguț pentru cartier, mi se pare așa familial, parcă își dorește să te facă să te simți acasă. Zona nu este foarte mare și nu este la fel de de aglomerată precum cartierul chinezesc. Parfumul condimentelor îl simți de departe. Iar gustul nu se dezminte. Parcă toate ingredientele sunt într-un singur preparat. Am servit prânzul aici și la fiecare înghițitură simțeam o multitudine de arome. Dar a fost tare bun și acceptabil la preț. E un loc unde poți mânca fără să faci gaură în portofel.

 

De asemenea, dacă vrei să cumperi aur, aici este locul potrivit. Nu am văzut nici în Turcia mai mult aur ca  în Little India. Magazinele lor mici adăpostesc sute de kilograme de aur sub forma unor bijuterii de toate dimensiunile și toate mărimile. Și nu este deloc ieftin gramul. Însă fluxul de clienți este continuu, toți indieni, care nu fac windowshopping, ci chiar cumpără. Mi-a plăcut să mă plimb printre doamne îmbrăcate în safari viu colorate, să adulmec un pic din cultura lor, să cunosc cât de cât religia lor.

Grădina botanică

Cea mai frumoasă grădină botanică pe care am văzut-o! Mai este cazul să menționez, oare?  Și vizitarea ei este gratuită! Recomand să o adăugați pe lista voastră dacă vă place natura! Și dacă ajungeți aici, aveți grijă să nu ratați Orchid Garden. Aici se plătește un bilet de 15 Ron/persoană, însă pentru mine această grădină cu orhidei intră în top 3 atracții Singapore! Atât de mult mi-a plăcut! O desfătare pentru ochi!

Aici am văzut cum umblă șerpi și varani nestingheriți prin iarbă. Un pic înfricoșător! Însă mă gândesc că nu reprezintă nici o amenințare din moment ce copiii se jucau nestingheriți, iar localnicii serveau picnicul pe pătură, pe iarbă. Cum noi suntem obișnuiți cu greierii de mai, ei sunt relaxați cu varanul la picioare.

 

Singapore este locul perfect pentru iubitorii de botanică și pentru cei ce iubesc natura în general. Este ciudat să fii într-o grădină de asemenea dimensiuni, unde nu auzi decât sunetele naturii și din când în când câte un râset de copil. Iar un pic mai încolo, după ce părăsești grădina, să dai nas în nas cu mastodonții de sticlă și de piatră. Contraste îmbinate plăcut! Echilibru verde-gri! Așa ar trebui să fie toate grădinile botanice, accesibile tuturor!

bottom of page