top of page

Madrid. Merită ori ba?

Flamenco, sangria, Sagrada Familia, paella! Ooo, de când îmi doresc să vizitez Spania. Dar nu știu cum de nu s-a lipit de mine mai repede. Bine, recunosc, visam la Barcelona, Mallorca sau alte locuri cu mult soare. Însă primul la orizont s-a ivit Madrid. Și cum să-l ratez? Ar fi fost păcat să nu văd chiar capitala țării.

După doar trei zile am reușit să îmi formez o părere și cred că nu este nevoie de mai mult de un citybreak pentru a explora orașul. Nu am văzut fiecare muzeu, fiecare colțișor al Madridului, dar am bifat obiectivele turistice importante și pot să declar că este un oraș frumos, dar nu wow! Altfel spus, dintre toate capitalele și orașele mari pe care le-am văzut până acum, Madrid m-a impresionat cel mai puțin. Nu am văzut ceva care să-mi fi rămas întipărit în minte, însă mi-a plăcut foarte mult atmosfera. Oamenii sunt calzi, prietenoși, nu se grăbesc deloc și nu vorbesc limba engleză, însă acest aspect nu s-a dovedit a fi o problemă pentru că i-am înțeles perfect. M-am simțit ca într-o telenovelă.

IMG_1861.HEIC
IMG_2412.HEIC
IMG_2357.HEIC
Anchor 1

Metroul nu diferă de cel din București la capitolul curățenie, însă rețeaua este foarte bine pusă la punct. Se circulă repede și ușor. Vă sfătuiesc să cumpărați cartela pentru transportul în comun încă din aeroport (la metrou) ca să stați liniștiți pe toată perioada vacanței. Abonamentele nu includ doar metroul, ci și autobuzul și tramvaiul.

Nu îmi place paella, dar am devenit mare fan sangria. Iar dacă vă place crema de vanilie, o să fiți fericiți în Madrid. Au foarte multe produse de patiserie cu astfel de umplutură. Bamba a devenit preferatul meu.

Cel mai mare pont pe care vi-l pot oferi pentru a economisi bănuți este legat de accesul în muzee sau în alte obiective turistice. Majoritatea dintre ele au intrarea gratuită în ultimele două ore de funcționare, inclusiv Palatul Regal și muzeul Prado. Nu știu cum este în plin sezon, dar în octombrie nu este coadă mare la niciunul din obiective și ai timp să te bucuri gratuit de ele. Noi așa am procedat. Important este să vă organizați ziua și să studiați un pic site-ul oficial al obiectivelor pe care doriți să le vedeți.

Dacă este ceva ce regret este faptul că nu am vizionat un spectacol live de flamenco. Variantele au fost nenumărate și prețurile accesibile, doar că am amânat mereu pentru seara următoare și uite așa, nu am mai ajuns. Dar cu siguranță vom reveni în Spania. Vom mai avea ocazii.

IMG_4579.HEIC
IMG_2444.heic
IMG_1886.heic

Cât am cheltuit? În jur de 800 Euro pentru două persoane pentru 3 nopți.

Avionul a fost doar 55 Euro pentru amândoi. Ne-am cazat la Ilunion Alcala North unde s-au mai dus 300 Euro pe cele trei nopți cu mic-dejun inclus. Locația hotelului este bună pentru este că este aproape de mijloacele de transport în comun, însă nu este foarte aproape de obiectivele turistice. Restul bănuților s-au dus pe mese, suveniruri, intrări ici-colo și abonamentul la transportul în comun.

Madrid mi-a plăcut, dar nu m-a cucerit. În schimb m-au cucerit orășelele de lângă Madrid. Am reușit să vizităm doar Toledo și Aranjues. Și aș reveni doar cât să le vizitez și pe celelalte. Mai sunt câteva care nu trebuie ratate, Avila, San Sebastian, Segovia 

Dacă ajungeți în Madrid, vă rog să vă faceți timp într-o zi măcar pentru unul. Promit că nu veți regreta. Dar mai multe vă voi scrie în alt articol dedicat lor.

IMG_6158.HEIC
IMG_2295.HEIC

Vouă, celor care ați vizitat Madridul, cum vi s-a părut? Doar eu am fost neinspirată?

Ce ponturi aveți pentru viitorii turiști aici?

Până data viitoare, Cer senin!

bottom of page