top of page

Când îmi fac timp pentru citit

Tips and Tricks

De multe ori ziua este mult prea scurtă pentru câte lucruri aș vrea să fac. Deși îmi planific riguros activitățile, apar mai mereu lucruri neprevăzute care necesită atenție imediată și programul suferă modificări.

Cred că foarte mulți dintre voi aveți aceeași senzație, nu-i așa? Mai ales cei care aveți job-uri care nu au un program fix sau cei care sunteți așteptați ca pâinea caldă să ajungeți acasă. Câți dintre voi tânjiți după acel moment când deschideți ușa, vă descălcați și vă trântiți pe canapea pentru un moment de respiro? Nu ar strica mai mult de un moment uneori...

534A7902.JPG
534A7921.JPG

În majoritatea zilelor, eu îmi fac timp pentru citit! Pentru că l-am tranformat în rutină. Așa cum trebuie să calc, să spăl, să fac curățenie, așa trebuie și să citesc. Este pentru creierul meu, pentru sufletul meu, este pentru mine!

O să vă „vând” și vouă câteva din metodele mele de a nu lăsa ziua să treacă fără câteva pagini citite. Pentru că din ce nu mănânci, tot n-ai mânca. Același principiu se aplică și în cazul cititului! Cele enumerate mai jos sunt câteva din „portițele” mele pentru lectură:

  • Am întotdeauna o carte cu mine! Acolo unde țin portofelul, țin și cartea. Nu știu când se ivește un moment propice, care îmi va permite să citesc.

  • Citesc în momentele de respiro din ziua respectivă ( de exemplu: pauza de masă)

  • Îmi aleg cărțile care îmi plac sau sper să îmi placă. O dată începute, nu le mai pot lăsa din mână.

  • Citesc seara înainte de culcare. Acest obicei pare greu de realizat când ești mamă. Sunt multe seri din săptămână când soțul adoarme copilul tocmai ca să îmi ofere mie timp. Sau citesc în acele minute cât copilul se joacă la băiță. Nu trebuie să fiu mereu 100% disponibilă în acest moment al rutinei de seară, ci doar prin preajmă (Ares are deja 4 ani și jumătate și petrece mult timp la baie singur)

  • Citesc când îl supraveghez pe Ares în parc, când se joacă cu ceilalți copii și nu are nevoie de atenția mea deplină.

  • Citesc în weekend, când doarme copilul la prânz sau noaptea după ce toată casa s-a culcat (depinde cum stau și eu la capitolul energie)

  • Sunt foarte eficientă și organizată cu activitățile casnice ca să mai fur și de aici timp pentru citit

  • Citesc foarte mult și cu cel mic. Sunt povești pentru copii, dar tot lectură este. Și mă bucur că pot împărtăși cu el această pasiune atât de sănătoasă!

IMG_2344.jpg

Uneori nu am timp pentru citit mai mult de 10 minute sau de un singur capitol. Sunt și zile când nu îmi propun să citesc pentru că prefer un film cu cei dragi sau activități cu prietenii și cu familia. Sau pur și simplu sunt prea obosită chiar și pentru genul acesta de activitate care de obicei mă relaxează. Dar nu las să treacă prea mult timp fără să deschid din nou cartea.

Și nu pentru că așa trebuie, ci pentru că așa vreau!

 

Voi dragi cititori, când reușiți să citiți?

La cât mai multe lecturi și Cer senin!

bottom of page