top of page

10 sfaturi pentru o escapadă reușită
în Veneția

Veneția este destinația perfectă pentru un citybreak, pentru câteva zile de uitare, de plimbare, de iubire. Vă recomand să-l adăugați pe lista voastră de escapade.

Vă recomand să țineți cont de câteva mici sfaturi care vă pot ușura sau înfrumuseța sejurul:

IMG_4854_edited.jpg
325567411_604917118067721_2470426408190930555_n.jpg

  • Este foarte important să îți explice cineva un pic cum să te deplasezi din punctul A în  punctul B deoarece circulația lor pe ape, deși pare foarte simplă, nu este deloc așa. Au numeroase stații și numeroase vaporașe, fiecare cu alt traseu. O hartă fluvială este unul dintre primele lucruri ce trebuie cumpărate pentru o orientare mai ușoară.

  • Dacă nu aveți un buget foarte mare, aveți grijă unde serviți masa. Tavernele au prețuri destul de diferite în funcție de locația lor. Cu cât te apropii de zonele cele mai aglomerate, totul devine mult mai scump, indiferent de specificul magazinului. Ca să vă faceți o idee, în centrul Veneției o cafea costă 18 Euro. La periferie cu banii aceștia mănânci un fel principal și bei și o cafea.

  •  Deși orașul este înțesat de taverne, doar cele din zona centrală sunt deschise pe tot parcursul zilei. În zonele mai puțin aglomerate, așa cum era cea în care eram noi cazați, au anumite intervale orare în care primesc clienți.

  •  Nu ezitați să părăsiți centrul Veneției, plimbați-vă peste tot ca s-o descoperiți așa cum este. Ieșiți din masa mare de turiști și îndrăzniți să descoperiți spiritul autentic al vieții, printre localnici.

  • Nu este un oraș pentru copii. Nu sunt locuri de joacă, spații verzi, parcuri etc. Căruciorul mai mult încurcă decât ajută. Dar dacă nu ai altă variantă (așa cum a fost și cazul nostru), sistemul de purtare este cea mai bună variantă!

  •  Lipsește umbra cu desăvârșire. Temperaturile sunt ridicate chiar și la început de luna iunie. Gândiți-vă la acest aspect când alegeți îmbrăcămintea și accesoriile.

  •  Dacă doriți o plimbare cu gondola, așteptați-vă să scoateți din buzunar lejer 100 de Euro.  Nu durează mai mult de 30-40 de minute. Noi am ratat-o! Dar cică ar fi unul din primele lucruri pe care trebuie să le faci în acest oraș pe apă.

  •  Se spune că Veneția miroase urât din cauza apei clocite pe timpul verii. Noi nu am simțit nimic. Nu știu dacă este doar un mit sau am nimerit noi bine. Dar nu cred că acesta ar trebui să fie un impediment.

  •  Veneția este un oraș scump din toate punctele de vedere. Nu vă lăsați atrași de biletele de avion ieftine. Vor compensa celelalte cheltuieli. Deci, fiți atenți cum vă stabiliți bugetul.

  • Alocați măcar jumătate de zi și insulelor din jurul Veneției (Murano, Burano). Veți găsi un farmec aparte și un aer pitoresc.

Alte impresii despre acest oraș pe apă, boem și romantic, puteți citi în articolul Romantica și seducătoarea Veneția

Până data viitoare, Cer senin!

326795710_1268636877416225_8367282767809677450_n (1).jpg
bottom of page