top of page

The Witcher

Autor: Andrei Sapkowski

Notă: 7

Categorie literară: fantasy

Citat preferat: -

8 volume.

Mii de pagini citite.

Zeci de ore pierdute.

Da! Ați citit bine! De data aceasta le consider pierdute!

Doamne, cât de dezamăgită am fost de seria aceasta!

The Witcher a fost un eșec literar pentru mine! Mi-a lăsat un gust atât de amar după ultimul volum că nici nu mai știu dacă mi-a plăcut ceva. Exagerez probabil un pic din cauza supărării. Dacă nu găseam chiar nimic plăcut, nu rezistam de-a lungul celor 8 volume, foarte consistente de altfel.

 

Recunosc că m-am înhămat la o lectură de cursă așa de lungă deoarece am văzut primele două sezoane din serialul The Witcher. Și cum nu aveam răbdare să aștept cel puțin încă un an până la apariția noului sezon, am zis să continui epopeea originală prin lecturarea cărților. În plus, eu mereu am considerat cartea mai bună decât filmul. Din păcate, de data aceasta m-am înșelat! Afirm că filmul este mult mai bun. 

 

Seria fantasy a început promițător, a continuat binișor și apoi s-a pierdut încet încet până a ajuns să mă enerveze (aici mă refer îndeosebi la ultimul volum).

Am continuat carte după carte pentru că de mult ori reușea să mă țină în priză și doream să văd cum se vor descurca personajele în următoarea aventură. Și speranța moare ultima, nu?

Nu sunt mare fan al genului fantasy. Însă după ce am citit seria Cântec de gheață și de foc, pe care o consider genială, din când în când mai ofer câte o șansă și acestui gen literar. Iar The Witcher părea să aibă mare potențial.

 

Una peste alta, nu am ce să scriu.

Nu mi-a plăcut. Măcar nu sunt singura. Am și feedback-ul surorii mele, care a simțit exact ca mine.

Nu o recomand. Dar probabil iubitorii genului fantasy sunteți de altă părere, nu-i așa?

Până data viitoare, Cer senin!

bottom of page